Märkesglas

Dela

Även när det gäller champagneglas finns det självklart olika märken att välja emellan. Några märken kan vara i den billigare prisklassen medan andra champagneglas kan vara väldigt exklusiva och lyxiga.

I denna text ska vi titta lite närmare på några av de allra populäraste märkena där du kan hitta vackra champagneglas. Kanske kommer även du lockas till att bli en gedigen samlare.

Orrefors

Det småländska märket Orrefors är säkerligen många glasfantaster bekanta med. Företaget går under namnet Orrefors Kosta Boda AB och verksamheten består av att erbjuda bruks- och konstglas till en hög kvalitet. Faktum är att Orrefors Kosta Boda är Nordens främsta företag inom glasbruk. Här finns rötter som sträcker sig ända tillbaka till mitten av 1700-talet.

Företagets huvudkvarter hittar du i Kosta som ligger i Lessebo kommun i Kronobergs län. Glasbruket, med sin mysiga och genuina bruksatmosfär, lockar en mängd turister varje år som vill uppleva hantverket och formgivandet ifrån första parkett. Här tillverkas glas av högsta kvalitet och de kunniga formgivarna arbetar flitigt för att utveckla produkternas design och slipa på nya tekniker.

Orrefors champagneglas

Om du är ute efter champagneglas ifrån Orrefors har du en hel del att utforska. I sortimentet hittar du allt ifrån billigare glas i flerpack till exklusiva champagneglas avsedda för bröllop. Vare sig du är ute efter klassiska champagnetefat-glas, moderna flöjtglas eller eleganta tulpanglas hittar du det mesta hos Orrefors. Vissa champagneglas har även mindre detaljer som ger en unik tvist.

Iittala

Hos det finska glasmärket Iittala hittar du en tidlös och skandinavisk design. Märket har behållit sin popularitet i många år och har dessutom kommit till att bli lite utav en ikon när man talar om glasbruk i Norden.

Iittalas rötter dateras ända tillbaka till slutet av 1800-talet då glasbruket slog upp sina portar i byn Iittala i Finlands södra delar. Företagets stora genombrott kom dock inte förrän under 1930-talet och under 1950- och 1960-talet blev Iittala det ledande företaget inom glasformgivning. Designen blev allt modernare med åren som följde och idag kan man hitta Iittala-glas vart man än vänder blicken. Trots detta har märket lyckats behålla sin exklusiva och lyxiga känsla.

Iittala champagneglas

Hos Iittala är utbudet av champagneglas något mer begränsat, dock är de alternativ som erbjuds stilfulla och eleganta. Glasen säljs i två-pack och du kan hitta klassiska och moderna flöjtglas med långa smala stjälkar och även tidlösa champagnetefat om du vill åt den klassiska känslan.

Riedel

Riedel, den välkända glastillverkaren ifrån Österrike, har rötter som sträcker sig över 250 år tillbaka. Företaget är familjeägt och Vd:n för företaget, Maximilian Riedel, är generation nummer elva. Glastillverkaren har uppnått många framgångar genom åren och räknas idag som en slags symbol för lyx när det gäller just vinglas. Här erbjuds nämligen vinglas med former som är noggrant anpassade för olika vintyper, allt för att förstärka det specifika vinets smaksensationer på allra bästa sätt.

Hos Riedel hittar du allt ifrån klassiska vinglas till lyxiga karaffer och självklart en mängd champagneglas.

Riedel champagneglas

Är du ute efter riktigt högkvalitativa champagneglas bör du ta en titt på Riedels sortiment. Här hittar du olika typer av champagneglas i en lite högre prisklass med eleganta och tidlösa designer. Champagneglasen säljs i två-pack och passar utmärkt för dig som är på jakt efter champagneglas av hög kvalitet med en läcker design.